COVID-19 pandemisi ve yarattığı küresel etkiden dolayı, birçok kurum normal işleyişlerini ertelemek veya değiştirmek zorunda kaldı. Benzer bir şekilde, Mayıs/Haziran aylarında yapılacak plan A-level sınavlarının iptal edilmesi neticesinde, A-level sonuçları ile üniversitemize başvuru yapacak öğrencilerden Ekim/Kasım dönemi sınavlarına girerek başvuru yapmak, başvuru tarihlerinin veya kriterlerinin değiştirilmesi gibi birçok soru aldık.

Yaşan son gelişmelerin ve Cambridge Exam Board tarafından alınan son kararın ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak, öğrencilerin okulları tarafından sene içindeki ödevler, mock sınavlar, ders performansı ve AS-level notları dikkate alınarak verilecek olan A-level notlarını kullanarak başvuru yapabilmesi yönünde bir karar vermiştir. Bir başka deyişle, öğrenciler, 2020 yaz aylarında açıklanacak olan A-level notları ile başvuru yapabileceklerdir. 2020 sonbahar döneminde yapılacak olan A-level sınavlarına girmeyi tercih eden öğrenciler ise, ancak 2021-2022 akademik yılı için başvuru yapabileceklerdir.

GCE sistemi ile üniversitemize başvuru yapacak öğrenciler için başvuru kriterimiz websitemizde belirtildiği şekildedir: "İkisi başvurulan programla ilgili olmak üzere, üç A seviyesi dersinden en az AAB notu almış olmak. / Not 1: Üçten fazla dersiniz varsa bile sadece üç ders hesaplamaya katılacaktır. / Not 2: İngilizce dışında alınan dil dersleri başvuruda kullanılamaz."

Cambridge Exam Board tarafından yapılan açıklamayı aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz. Diğer sınav kurullarının da benzer uygulamalar yapacağını beklemekteyiz. https://www.cambridgeinternational.org/news/news-details/view/update-for...

Son Güncelleme:
07/04/2020 - 17:13