Üniversitemiz Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusu lisans programları için Yurtdışından Öğrenci Kontenjanlarına Başvuru Kriterleri 2022-2023 Akademik Yılı için güncellenmiştir. Güncelleme/ekleme yapılan kriterler aşağıdaki gibidir:

Ankara Kampusu

Botsvana: İkisi başvurulan programla ilgili olmak kaydıyla, Botswana General Certificate of Secondary Education (BGCSE) belgesindeki 5 dersten en az A notu almış olmak

Burundi: Burundi Diplôme des Humanités Complètes'te en az %90 başarı ortalamasına sahip olmak.

Endonezya: Lise bitirme sınavlarında minimum %90 başarı ortalamasına sahip olmak veya UTBK sınavının başvurulan programla ilgili alanında en az 620 puan almış olmak.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti: Diplôme d'Etat d'Etudes Secondaires du Cycle Long’da seçilen alanda en az %90 başarı ortalamasına sahip olmak.

Ukrayna: Ukrayna Merkezi Sınavında (Ukrainian External Independent Test), en az iki konu olmak üzere başvurulan programla ilgili konuların not ortalaması 200 üzerinden en az 160 puan almış olmak.

Kuzey Kıbrıs Kampusu

Botsvana: İkisi başvurulan programla ilgili olmak kaydıyla, Botswana General Certificate of Secondary Education (BGCSE) belgesindeki 5 dersten en az C notu almış olmak

Burundi: Burundi  Diplôme des Humanités Complètes'te en az %70 başarı ortalamasına sahip olmak.

Endonezya: Lise bitirme sınavlarında minimum %80 başarı ortalamasına sahip olmak veya UTBK sınavının başvurulan programla ilgili alanında en az 590 puan almış olmak.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti: Diplôme d'Etat d'Etudes Secondaires du Cycle Long’da seçilen alanda en az %60 başarı ortalamasına sahip olmak.

Ukrayna: Ukrayna Merkezi Sınavında (Ukrainian External Independent Test), en az iki konu olmak üzere başvurulan programla ilgili konuların not ortalaması 200 üzerinden en az 145 puan.

Üniversitemiz Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusu lisans programları için Yurtdışından Öğrenci Kontenjanlarına Başvurularında kullanılabilecek sınav/diplomaların tam listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

27/04/2022 - 11:31