Uluslararası öğrencilerin, ODTÜ Ankara kampusundaki lisans programlarına başvuruda kullanabilecekleri kriterlerde çeşitli güncellemeler yapılmıştı. Değişiklikler aşağıda görülebilir. Başvurularda kullanılabilecek bütün kriterlerin yer aldığı listeye ise buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Güncellenen Kriter

Eski Kriter

Uluslararası AL

Sınavları

İkisi başvurulan programla ilgili olmak üzere, üç A seviyesi dersinden en az AAB notu almış olmak.

Not 1: Üçten fazla dersiniz varsa bile sadece üç ders hesaplamaya katılacaktır.

Not 2: İngilizce dışında alınan dil dersleri başvuruda kullanılamaz.

İkisi başvurulan programla ilgili olmak üzere, üç A seviyesi dersinden en az AAB notu almış olmak.

Not 1: Üçten fazla dersiniz varsa bile sadece üç ders hesaplamaya katılacaktır.

Not 2: AS seviyesi dersi (Advanced Subsidiary Level) uygun görüldüğü takdirde A seviyesi dersi yerine sayılabilir ve bu ders A seviyesi derslerinden farklı olmak zorundadır.

Cezayir

Cezayir Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavında, başvurulan programla ilgili dalda olmak üzere, 20 üzerinden en az 16 puan almış olmak.

Cezayir Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavının, başvurulan programla ilgili olmak üzere, Beşeri Bilimler (Humanities) dalında 20 üzerinden 13, diğer dallarda 20 üzerinden 16 puan almış olmak.

Fas

Fas Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavında, başvurulan programla ilgili dalda olmak üzere, 20 üzerinden en az 16 puan almış olmak

Fas Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavının, başvurulan programla ilgili olmak üzere, Edebiyat ve Beşeri (Arts and Humanities) dalında 20 üzerinden 13, diğer dallarda 20 üzerinden 16 puan almış olmak.

Güney Kore

College Scholastic Ability Test (CSAT) [Suneung] sınavından en az %75 başarı ortalamasına sahip olmak ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Programları için bu kritere ek olarak Matematik dersini B seviyesinde alıp başarıyla geçmiş olmak.

Başvurulan programla ilgili olmak üzere B türünde en az bir konu içeren College Scholastic Ability Test (CSAT) [Suneung]” sınavından en az %75 başarı ortalamasına sahip olmak.

 

Kosova

Devlet Olgunluk Sınavı’ndan (MATURA) en az %90 başarı ortalamasına sahip olmak.

Diplome per kryerjen e shkolles se mesme te pergjithshme – gjimnazin’den 5 üzerinden en az 4.9 puan almış olmak.

Lübnan

Lübnan Bakalorya (General Secondary Education Certificate) sınavında, başvurulan programla ilgili dalda olmak üzere, 20 üzerinden en az 16 puan almış olmak.

Lübnan Bakalorya (General Secondary Education Certificate) sınavının, başvurulan programla ilgili olmak üzere, Temel Bilimler (General Sciences) ve Yaşam Bilimleri (Life Sciences) dallarında 20 üzerinden en az 16, diğer dallarda 20 üzerinden en az 13 puan almış olmak.

Kuzey

Makedonya

Devlet Olgunluk Sınavı’ndan (Matura) en az %90 başarı ortalamalasına sahip olmak.

Merkezi Lise Bitirme (Matura) sınavından 5 üzerinden en az 4 puan almış olmak

Tunus

Tunus Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavında, başvurulan programla ilgili dalda olmak üzere, 20 üzerinden en az 16 puan almış olmak.

Tunus Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) sınavının, başvurulan programla ilgili olmak üzere, Edebiyat (Literature) dalında 20 üzerinden en az 13, diğer dallarda 20 üzerinden en az 16 puan almış olmak.


Son Güncelleme:
17/01/2020 - 16:22